Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

Максим Ялі зазначив, що за результатами прем'єрів Польщі та Великобританії до Києва було досягнуто важливих домовленостей у найважливіших для України військовій та енергетичній сферах. За його словами, після низки важливих офіційних заяв можемо очікувати практичних кроків щодо документального оформлення нового тристороннього альянсу.

«Глава МЗС Великобританії також подала важливий законопроєкт щодо санкцій проти російських олігархів, майно яких може бути заарештовано у разі нового вторгнення Росії в Україну. З огляду на те, що саме Лондон є Меккою для російських олігархів і топ-чиновників, куди вони переводять зароблені чи вкрадені в Росії гроші – це серйозний стримуючий фактор проти повномасштабної військової агресії», - вважає Максим Ялі.

Політолог додав, що Київ також відвідав з візитом прем'єр Нідерландів до Києва, і на спільному брифінгу за його підсумками лідери обох країн висловили зацікавленість у розширенні співпраці з питань кібербезпеки, а також з інших питань, що становлять взаємний інтерес перед лицем сучасних викликів. Максим Ялі наголосив, що прем'єр-міністр Нідерландів заявив про готовність його країни надати у цьому питанні допомогу Україні.

«Звичайно, хотілося б більшого з огляду на рішення Парламенту щодо можливості надання озброєнь напередодні візиту, але теж непогано. Кібербезпека - наша слабка ланка, як показали недавні атаки на урядові сайти та «Дію». Так що допомога буде дуже доречною. Торгівлю також потрібно розвивати. Нідерланди – одна з найбагатших та найвпливовіших країн ЄС, тому гарні стосунки з ними – вкрай важливі», - додав Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, якими можуть бути подальші кроки Кремля щодо України.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі підбив підсумки переговорів між колективним Заходом та Росією.