Про це він розповів на своєму каналі «Толчок».

Олексій Толкачов нагадав, що для того, щоб виплачувати кожному дорослому 7000 грн безумовного основного доходу, а дітям – 4000 грн, країні буде потрібно 243 млрд грн на місяць для такої виплати всім громадянам. Де взяти такі гроші, додав футуролог – питання відкрите.

«Є варіанти – за рахунок податкових надходжень. Тобто треба підвищувати податки, збільшувати надходження до бюджету – це нереалістичний шлях. Другий варіант – дивіденди. Щоб кожна людина у країні отримувала певні дивіденди за використання національних багатств. Але, на жаль, це також не дуже достатні суми, і є нестабільність у таких виплатах», - каже Олексій Толкачов.

За його словами, існує також третій сценарій, де взяти достатню кількість грошей, щоби виплатити безумовний основний дохід усім. Він вважає, що для цього потрібно збільшити швидкість обігу грошей у країні. Адже, пояснив Олексій Толкачов, гроші не статичні, не лежать на полиці, а постійно мають бути в обігу. Футуролог додав, що, наприклад, купюра у 100 гривень за рік проходить величезна кількість транзакцій.

«За ті самі 100 грн в економіці за 1 рік купується товарів на 100 тисяч. Коли я говорю про те, що необхідно 243 млрд грн на місяць на виплату безумовного основного доходу – це не означає, що одного прекрасного дня у нас мають бути всі 243 млрд грн, у сейфі лежати в державі, щоб бути виплаченими всім людям. Тому що так чи інакше – кількість грошей в економіці завжди менша, ніж кількість наших потреб та кількість усіх товарів, що виробляються», - розповів Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів про важливість професійного самовизначення у житті.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський заявив, що в Україні не виявлена українська еліта.