Про це він розповів у своєму блозі «Толчок».

«Люди не можуть бути щасливими, якщо вони витрачають своє безцінне життя на ненависну роботу. До цих висновків ще 300 років тому прийшов великий співвітчизник, філософ Григорій Сковорода», - каже Толкачов.

Він зазначив, що саме Сковорода досліджував причини людського щастя та передумови для нього, а також сформулював таке поняття як сродна праця. За словами Толкачова, не всі діти можуть бути математиками, мають бути юристами та економістами, але досить часто складається саме так, оскільки батьки нерідко віддають дітей на ту освіту, про яку вони самі мріяли в молодості.

Експерт розповів, що таким чином у суспільстві навіть формується ціла мода на професійну самореалізацію, наприклад, у 50-х роках була мода на фізиків, потім мода пішла на юристів та економістів, зараз у пріоритеті IT-спеціальності.

«Завданням школи майбутнього буде розкривати таланти дітей, виявляти, ким дитина насправді хоче бути. І треба визнати, що природа настільки досконала, що діти, народжуючись і приходячи в цей світ, спочатку мають задатки для різних професій, які можуть бути необхідні суспільству і всьому світу», - заявив Толкачов.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Футуролог додав, що не треба думати, що всі діти мріють стати «айтішниками», або якщо дати дітям свободу, то всі підуть ставати художниками та поетами. Він вважає, що є діти, які мріють бути водіями, автослюсарями, інженерами, лікарями, патологоанатомами тощо.

«Тільки займаючись своєю справжньою працею людина не просто приносить користь суспільству, а й стає абсолютно щасливою», - упевнений Толкачов.

Знай.ua повідомляв думку Леоніда Фінберга про національну самосвідомість: Це дуже сильна частина ментальності будь-якої людини.

Також Знай.ua писав про те, що Єзерський обґрунтував необхідність мріяти та грати.