Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Тариф на електроенергію діє лише до 31 березня – з 1 квітня має запуститися ринок електроенергії. Буде так само, як із газом – вільна ціна на електроенергію для населення. І ось після цього ціна дуже підвищиться», - каже Катерина Котенкова.

Журналістка наголосила, що вільна ціна на електроенергію – це вимога МВФ. Вона нагадала, що з 1 квітня буде і вільний ринок газу, і якою буде ціна для населення – не зрозуміло. За її словами, зрозуміло лише те, що ціна не буде такою, якою є.

«Ще з квітня на нас чекають нові тарифи. Адже у нас з'явиться новий ринок – ринок обслуговування житла. Незважаючи на те, що рішення про створення цього ринку було ухвалено ще в грудні 2020 року, президент побоявся підписувати закон, а тому цей тариф «заморожений». Проте відстрочка у нас лише до травня, і після запуску ринку вже будуть не тарифи, які чимось обмежені, а просто ціна обслуговування багатоквартирних будинків», - розповіла Катерина Котенкова.

Журналістка нагадала, що у нас з'явилися нові послуги: спочатку абонплата за газ, а потім оплата за опалення, воду, вивіз сміття. Вона наголосила, що Україна у Меморандумі з МВФ підписалася на «ринкові» тарифи для людей. За її словами, за «ринку» у тисячу-дві доларів за тисячу кубів газу тариф вийде просто непідйомним.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Складно собі навіть уявити, як звичайна українська сім'я оплачуватиме газ по 50-70 гривень за куб і опалення по 10 тисяч на місяць за скромну двійку», - заявила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, на скільки зросте тариф на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко висловив свою думку щодо раптового та різкого зниження цін на газ на світовому ринку.