Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

«На захід, що проходив на території заводу «АТЕК» і цього разу викликав ще більший інтерес киян, прибуло понад пів тисячі людей різного віку та статі, охочих отримати необхідні навички для захисту в разі воєнної ескалації з боку РФ», - сказано на сайті.

У публікації сказано, що лідер Національного Корпусу Андрій Білецький вважає необхідною підготовку кожного українця в умовах, коли Росія може у будь-яку мить піти у широкомасштабний наступ.

«У той час, коли ворог стоїть біля воріт, є орієнтація: ти за Україну чи проти. Тут ті люди, які за Україну. Але бути за Україну, трохи замало в такий момент. Бути готовими захищатися, битися, воювати за Україну – це нормально в такий момент. Бути готовими, знати для цивільної людини, що робити, як захистити свою домівку, як зберігати спокій на вулиці, як допомагати армії, як організувати медичну допомогу будь-якій людині – це нормально в цей момент. У той час, як влада говорить: «Не панікуй і забий, готуйся до шашликів», – ми говоримо просту річ: «Не панікуй! Готуйся!», - наголосив Андрій Білецький.

На сайті зазначено, що вишкіл проводився професійними інструкторами та ветеранами із реальним бойовим досвідом, а учасники мали змогу відпрацьовувати навички поводження зі зброєю, прийоми і правила стрільби, роботу з технікою.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Народ хоче почути від влади більш конкретні кроки, що робити кожному українцю. І коли ми чуємо про те, що не треба нервувати, не треба чекати війни, – я завжди кажу, що краще готуватись до найгіршого і рятувати свій народ. Тому дуже важливо, що на території столичного заводу «АТЕК» проходить вишкіл за участі сотень цивільних людей, які хочуть зробити свій внесок в обороноздатність України. Одне прохання до держави – не заважати цьому», - зауважив генерал-майор ЗСУ у запасі Сергій Кривонос.

Як повідомляв Знай.ua, представник Нацкорпусу дав українцям поради щодо виживання під час обстрілу або бомбування.

Також Знай.ua повідомляв, що у Національному Корпусі повідомили про поганий стан бомбосховищ у Черкасах.