Коментар експерта прозвучав у програмі «Романенко. Бесіди».

«Список озброєнь, які отримала Україна, показує, що баланс змінився на нашу користь. Звичайно, цього поки що недостатньо, щоб стримати фронтальний наступ Росії, але Україна вже може завдати їй досить серйозної шкоди, і росіяни це розуміють. Поліпшилися умови комунікації між Києвом, Лондоном, Вашингтоном та Брюсселем. Контакти та зобов'язання вишиковуються на такому рівні, якого не було до загрози російського вторгнення. Система європейської безпеки почала рухатися. Якщо досі НАТО була досить похмурим видовищем, то тепер країни-учасниці хоча б не відхиляються від позиції самої організації», - зазначає Віталій Кулик.

Також, зазначає він, певні кроки у бік НАТО робить Швеція, яка раніше була нейтральною.

«Ситуація підштовхує країни, якщо не до членства, то до співпраці з НАТО. Російська загроза змушує всіх визначитися, хто вони та з ким вони», - наголошує Віталій Кулик.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував зміни курсів валют цієї зими.

Також Знай.ua повідомляв, що Кулик оцінив виступ президента Зеленського у Верховній Раді як успішний.