Про це вони розповіли у своїх блогах.

«У той час, коли існує загроза повномасштабного вторгнення Росії, в українській армії виживають бойових офіцерів з бригад. У такій ситуації опинився наш побратим, полковник ЗСУ Дмитро Герасименко», - розповів Андрій Білецький.

За словами Андрія Білецького, з Дмитром Герасименком він познайомився під час військової служби у серпні 2014 року в районі Широкиного і, як він зазначив, Герасименко зарекомендував себе як грамотний офіцер.

«Хтось подумає: «так буває, планували одну людину, а призначили іншу». І все було б так, якби не той факт, що одразу після призначення нового командира, Дмитра планують понизити у посаді, потім – раптово вирішили підвищити до начальника відділу доктринальних документів управління та перевести у Генштаб. Професійного військового відправляють займатися паперовою роботою у відділі, який збираються скоротити найближчим часом», - підкреслив Андрій Білецький.

Також цю ситуацію прокоментував керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін, заявивши, що за сприяння командувача Сухопутних військ, Дмитра Герасименка почали виживати з бригади, а потім під виглядом підвищення зсунули з фронту у тил.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Повністю підтримую «Дімича» та звертаюсь до представників ЗМІ з проханням про розголос цієї ганебної історії! На такий офіцерах має будуватись українська армія, а переслідувати їх та відправляти в тил – це злочин, який в прямому сенсі підриває безпеку країни», - підкреслив Максим Жорін.

Як повідомляв Знай.ua, Національний Корпус організував у Києві військовий вишкіл для цивільного населення.

Також Знай.ua публікував заяву Сергія Кривоноса, що жодна армія не змогла перемогти підготовлений, навчений і мотивований народ.