Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко на YouTube-каналі «Христя».

На думку керівника департаменту патрульної поліції, потрібно буде робити так, як вирішить українська законодавча влада. «Зараз вже Кабмін затвердив, що люди, в яких є гладкоствольна зброя, мисливська, мають право себе захищати», - зазначає він. Отже, каже Євгеній Жуков, кожен має свою мисливську зброю, помповики, може піти в магазин і купити, у декого є право на носіння засобів для гумових куль, резинострілів.

Тим не мнеш, каже він, в Україні не легалізований лиш короткоствол, тобто пістолет, але, якщо це дозволить закон, то доведеться підлаштовуватися. «Ставлюся до цього позитивно», - констатує керівник департаменту патрульної поліції.

За його словами, поліцейські бояться використовувати зброю навіть більше, аніж зловмисники.

Далі Євгеній Жуков розповів, що він із повагою ставиться до ексміністра МВС Авакова. Як зазначає керівник департаменту патрульної поліції, Аваков допомагав не тільки йому особисто, але й усьому особовому складу.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Зокрема, він розповідає про ситуацію із пораненими, яких не можна було лікувати до службового розслідування та виплати. «А людину по факту вже треба лікувати. І він реально відправляв людей на лікування, особисто він», - каже Євгеній Жуков. Окрім цього, додає він, Аваков завжди підтримував їхні ініціативи, наприклад, патрульні поліцейські могли брати квартири в лізинг, що припинилося після відставки міністра.

Як повідомляв Знай.ua, Жуков заявив, що патрульна поліція не отримувала жодних вказівок щодо «слуг народу».

Також Знай.ua писав про те, що Жуков попередив, що через проблеми з фінансуванням Україна може втратити систему захисту громадського порядку.