Про це він розповів у своєму відеоблозі на сервісі YouTube.

Передусім експерт зазначає, що позиції прем’єр-міністра Сполученого Королівства ослабли, адже саме британці негативно відреагувало на вечірки Джонсона із друзями, коли прості люди не мали змоги навіть просто піти в магазин. «Це викликало скандал, політичну кризу та падіння рейтингів Джонсона. І зовнішньополітична активність – спроба привернути увагу британського суспільства до інших проблем», - міркує він.

Загалом же, зазначає Руслан Бортник, на такі дії з боку Джонсона є стратегічна та тактична причина. Внутрішньополітичну кризу у Великобританії він називає тактичною причиною, а стратегічною – втілення нового курсу держави.

Отже, підсумовує політолог, Великобританія багато років перебувала в тіні Сполучених Штатів, але сьогодні хоче повернутися у світову політику. «Тепер вона гратиме на міжнародній арені дедалі активнішу роль. Ми вже знаємо про створення союзу «Британія – Австралія – США», а зараз Україна втягнута у той самий процес – із Британією та Польщею», - пояснює Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, чому не було підписано важливих документів між Україною та Британією.

Також Знай.ua писав про те, що Андрусів заявив, що ми повинні агресивно нав’язуватися до Заходу.