Про це вона розповіла на каналі «Акценти».

«Отримувачі субсидій, що раптово розбагатіли, не втратять цієї підтримки до кінця нинішнього опалювального сезону, але соціальну допомогу відберуть відразу після відключення опалення. Така заява прозвучала від міністра соціальної політики Марини Лазебної. Цікаве формулювання, правда?», - каже Любов Рибалко.

Вона пояснила, що серед опалювального сезону українців, у яких зріс дохід, не автоматично позбавлятимуть субсидії. Журналістка зазначила, що це позитивний момент, оскільки після цього було б складно отримати субсидію у майбутньому. Проте, каже Любов Рибалко, збільшення доходу вплине на дуже важливе рішення, чи призначать субсидію наступного опалювального сезону.

«Як же таке рішення роз'яснила сама міністр? За її словами, якщо людині призначили субсидію на певний сезон, то протягом цього періоду автоматично через зростання доходів субсидії не позбавлять. Зростання доходів вплине на те, чи призначать допомогу від держави наступного сезону», - розповіла Любов Рибалко.

Журналістка звернула увагу на те, що вже у травні перераховуватимуть газові контракти. За її словами, очевидно, що тарифи зростуть. Вона зазначила, що штучно утримувати ціну вічно не вдасться.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Так звідки ж взялися пенсіонери, що розбагатіли? Ну, почнемо з того, що пенсіонери працюють легально, і їм на пару гривень підняли зарплату. От і вирішила наша влада, що люди у нас у країні стали раптово багатіти. Тому допомога від держави таким, що таким збагатилися на пару гривень, вже не потрібна», - пояснила Любов Рибалко.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, на скільки зросте тариф на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко попередила, що українці можуть масово залишитися без роботи.