Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

За словами бандуриста, імперія не приймає лібералів, цих «мрійників небезпечних», для них один шлях – знищення або висилка на філософських пароплавах. «Імперія неспроможна змиритися з лібералізмом», - констатує Тарас Компаніченко.

Тому, каже він, Росія не може прийняти нічиї ліберальні ідеї. «Імперії потрібен не Драгоманов, а Побєдоносцев та Третє відділення», - підкреслює гість програми. Натомість українці, зазначає він, мислять інакше, вони просувають ідеї гуманізму через Гоголя, Шевченка і на цій основі відбувається розрізнення своїх та чужих.

Принагідно Тарас Компаніченко розповідає і про українського мислителя Григорія Сковороду, представника раннього модерну, який насправді був доволі небезпечним для імперії. «Хоча Сковорода і любив Слобожанщину, але за культурою та духом він належить Гетьманщині, державі, яка народилася у повстанні Хмельницького та проіснувала до 1783 року», - пояснює він. Отже, каже бандурист, йдеться загалом про іншу матрицю.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Компаніченко висловив свою думку щодо цінностей, за які Україна вже майже вісім років веде війну проти російського агресора.

Також Знай.ua писав про те, що Рохов заявив, що єдиний спосіб зберегти імперію – це зовнішня експансія.