Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Оформляючи законом домогосподарство, а не квартиру, легше забрати квартиру за комунальні борги у людей. А субсидії? Тож їх спробуй зараз отримай. Більше того, вже починають відбирати субсидії, причому через суд. Спершу відберуть субсидії, а потім і житло», - заявила Катерина Котенкова.

За її словами, оформляючи законом домогосподарство, а не квартиру, легше забрати квартиру за комунальні борги у людей. Журналістка розповіла, що новий законопроєкт про визнання квартир домогосподарствами та спільне об'єднання людей, які в них проживають, податковими зобов'язаннями – це тривала стратегія у пошуку боротьби з боржниками за ЖК-послуги.

Катерина Котенкова зазначила, що зараз, перед тим, як розібратися з боргами, треба подивитися: хто власник, хто зареєстрований, чи є діти, хто спадкоємці та інше. Тому, пояснила вона, забрати за борги за процедурою вкрай складно, а маючи зареєстроване домогосподарство, забиратимуть без суду та слідства лише заарештовуючи його.

«Ще один нюанс запровадження закону про домогосподарства – будуть різко обрізані субсидії. Як ви розумієте, багато українців прописані на різні адреси, але часто проживають разом. У новому варіанті реєстрація домогосподарства змінить структуру платників послуг ЖКГ та отримувачів субсидій», - розповіла Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Вона зазначила, що законопроєкт про домогосподарства вже ухвалено парламентом у першому читанні. На її думку, його швидше за все приймуть і в другому. Журналістка наголосила, що цей закон реально може залишити багатьох українців без субсидій, а відтак і без житла.

«Фактично цей закон спростить процес вилучення комунальних боргів, аж до вкрай непопулярних заходів, - вважає Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Осадчук заявив, що ідея з продуктовими картами свідчить про провал економічної політики влади.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.