Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як зазначає експерт, Британія діє за принципом вести радше власну гру, аніж бути учасницею чужих. Борис Джонсон, підкреслює він, у своїх діях виходить також із цього принципу. Зокрема, каже Руслан Бізяєв, він має продемонструвати, що Великобританія – це альтернативний центр сили і саме вона може розв’язати проблеми України.

«Він хоче продемонструвати це усьому світу. Це традиційний курс його країни», - пояснює аналітик.

Принагідно він нагадує, як у 1940 році влітку Вінстон Черчилль, який тоді був прем’єр-міністром Великобританії, пояснював Сталіну, що Гітлер не є йому другом і він планує напасти на Радянський союз.

«Хоча плану «Барбаросса» тоді й не було. Тоді він пропонував Сталіну спільно притулити Гітлера. Сталін його, як відомо, не послухався», - зазначає Руслан Бізяєв. Експерт додає, що Британія і в тій ситуації, і в сьогоднішній пропонує свою альтернативу сторонам.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що жоден президент України не міг би виконати Мінські угоди.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник заявив, що Великобританія змінила свій курс і повертається у світову політику.