Його слова прозвучали у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Я думаю, те, що ми зараз спостерігаємо – це операція прикриття, яка покликана відвернути увагу від чогось іншого. Принаймні такий висновок можна зробити з того, що я бачу. Путіну зараз невигідно нападати на Україну. Якщо пошукати такий момент, коли йому стане вигідно це зробити, це буде кінець 2023 року, а оптимальний для Путіна варіант - кінець 2024 року. Тоді Америку захлисне політична боротьба і всім там стане не до України. Та й у європейських країн проблем теж вистачатиме. Але зараз явно не такий момент, коли проти України можна воювати з найменшим опором, найменшими втратами та найбільшим ефектом. А ось США та Великобританії якраз вигідно, щоб Путін розпочав війну саме зараз, коли позиції цих країн набагато сильніші, ніж вони можуть бути через два роки», - вважає Юрій Подоляка.

За його словами, саме тому зараз і Україна, і Росія виступають проти істерії у ЗМІ.

«Я не думаю, щоб ця істерія могла мати успіх. Адже українські еліти вже зрозуміли: кабанчик на заклання – це саме вони», - робить висновок Юрій Подоляка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував відхід Нурсултана Назарбаєва від влади у Казахстані.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Подоляки, цієї зими Путін не має наміру нападати на Україну.