Про це він розповів у своєму блозі.

«Росія заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів. Фактично, Росія повторила спосіб маніпуляції морським правом, яке дозволяє під час проведення навчань закривати для судноплавства ділянки відкритого моря», - зазначив Андрій Білецький.

За словами експерта, це матиме наступні наслідки для України: по-перше, через блокування морських ділянок час переходу цивільних суден від Босфору до портів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей й у зворотному напрямі зросте на 2-3 доби, що збільшить витрати перевізників.

«Якщо говорити про Азовське море, то тут ситуація взагалі ще драматичніша – Росія закриває на цей термін Керченську протоку, а, отже, робота Бердянського та Маріупольського портів, фактично, буде паралізована. Це колосальні збитки для України», - зазначив Андрій Білецький.

Як зазначив експерт, закриті Росією протоки являються єдиним можливим шляхом до світового океану.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Першим кроком на шляху припинення свавілля Росії має бути повернення Азову в поле міжнародного морського права. Паралельно, слід створювати реальні військові можливості для протидії РФ», - підкреслив Андрій Білецький.

Як повідомляв Знай.ua, у Києві відбувся військовий вишкіл для цивільного населення.

Також Знай.ua повідомляв, що представник Нацкорпусу дав українцям поради щодо виживання під час обстрілу або бомбування.