Його слова прозвучали у програмі «Антишоу».

«Росії зараз потрібне не вторгнення в Україну, а збереження нинішньої ситуації. Сьогодні межі конфліктності дуже чітко сформовані. Для Росії найважливіша реалізація її економічних проєктів, наприклад, «Північного-Потоку-2», а інтервенція в Україну серйозно ускладнила б ці проєкти. Крім того, я як людина військова можу сказати: заяви американців, що для них відкриті будь-які військові таємниці, не відповідають дійсності», - каже Сергій Шабовта.

На його думку, повідомлення про підготовку російської інтервенції не варто сприймати дуже серйозно.

«Підготовка до реальної війни – це прихований процес, його не можна відстежити за переміщенням військ. Тактика ведення бою, особливо у стартовій фазі, має бути прихованою, зокрема й у плані приготувань. Перші тактичні удари в сучасній війні завдаються з великих дистанцій, із застосуванням надшвидкісних носіїв будь-якої зброї. Розраховувати на мерзлу землю, якою можуть пройти танки – це максимум середина XX століття, зараз уже давно так не воюють», - зазначає Сергій Шабовта.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що ескалація Росії на кордоні не має значення.

Також Знай.ua повідомляв, що Шабовта розповів про те, звідки в Україні взялося таке явище, як «тітушки».