Про це він розповів у програмі «Антишоу».

За словами гостя програми, зараз потрібно усвідомити, яка природа боротьби за світове панування, яка йде сьогодні. «Хто, з ким і заради чого бореться?», - підкреслює він.

Зокрема, каже Ігор Піляєв, у 1900-х та на початку 2000-х років світ був однополярним, адже Радянський Союз розпався, а Сполучені Штати змогли встановити свою повну гегемонію, зокрема й ідеологічну. «У наші дні світ став біполярним, але при цьому поліцентричним, у ньому є кілька центрів сили, але всі вони так чи інакше тяжіють до одного з двох полюсів: США або Китаю», - підкреслює він.

Принагідно експерт зазначає, що мається на увазі не китайсько-російський блок, а конкретно Китай. За його словами, хоч РФ – друга ядерна держава у світі, але у рамках цього протистояння вона радше напівпериферія.

Також Ігор Піляєв підкреслює, що Китай – світовий лідер усієї письмової історії людства. «Не можна казати, що Китай прокидається – він ніколи й не спав», - підкреслює він. Тобто, каже гість програми, Китай піднімається не зараз, цій цивілізації приблизно 5 тисяч років і десь із середини 18 століття він став безперечним лідером світу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що Великобританія змінила свій курс і повертається у світову політику.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чому Китай не розглядає Росію як довгострокового союзника.