Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Як стало відомо від віцеспікера ВР Олександра Корнієнка, що в партії «Слуга народу» опрацьовується законопроєкт, який передбачає скорочення кількості нардепів з 450 до 300. Традиційно скажу, що не підтвердити, не спростувати інформацію не можу, тому висновки робіть самі. Так от скоротити депутатів, ця пропозиція узгоджена з Офісом президента, там все схвалено», - заявила Катерина Котенкова.

За словами журналістки, щоб провести такий законопроєкт у життя, необхідне внесення змін до Конституції України. Вона зазначила, що для цього потрібне схвалення документа голосами 300 чинних депутатів, і попередньо з'ясовано, що це можливо.

«Але наступна новина – це те, чого варто очікувати. Нардепи продовжують лобіювати під себе законопроєкти. 1 лютого представники практично всіх депутатських фракцій та груп зареєстрували законопроєкт №7002, яким вносять зміни до закону «Про статус народного депутата України» щодо оплати праці народних обранців. Закон нібито пропонує урізати витрати на утримання депутатів», - розповіла Катерина Котенкова.

Але, за її словами, виходячи зі змісту законопроєкту все не так безхмарно, як здається на перший погляд. Журналістка пояснила, що документ передбачає, що зарплата кожного депутата парламенту складається з посадового окладу, який буде прив'язаний до прожиткового мінімуму та надбавок, доплат до нього.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«При цьому не встановлено максимальний обсяг прожиткового мінімуму, що дозволяє депутатам регулювати обсяг окладу без обмежень. Крім того, пропонується «відв'язати» розмір надбавок та доплат від розмірів, встановлених для членів Кабміну. Натомість пропонується визначення розміру надбавок та доплат нардепам віднести до компетенції Регламентного комітету, знову ж таки, не обмеживши розмір доплат та компенсацій жодними законодавчими рамками. За фактом депутати самі прийматимуть рішення щодо розмірів цих сум», - заявила Катерина Котенкова.,

Як повідомляв Знай.ua, Осадчук заявив, що ідея з продуктовими картами свідчить про провал економічної політики влади.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко попередила, що українці можуть масово залишитися без роботи.