Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

«В умовах напруженої ситуації на наших кордонах, тривожних заяв західних партнерів та новин в іноземних медіа – українці продовжують готуватись до захисту країни. Вже другий тиждень по всій Україні тривають вишколи для цивільного населення, в рамках всеукраїнської кампанії «Не панікуй! Готуйся!», ініційованої Громадським штабом оборони за підтримки Національного Корпусу», - сказано у публікації.

На сайті зазначено, що у кожному з вишколів взяли участь по півтисячі учасників. У публікації підкреслено, що учасники вишколів мали змогу навчитися поводженню зі зброєю, базовим навичкам надання першої медичної допомоги та правилам стрільби.

«Ми отримуємо сьогодні величезну кількість сигналів, про те що зовнішня загроза абсолютно реальна, і наша відповідь на це – «Не панікуй! Готуйся!» В рамках нашої кампанії люди не тільки тренуються і готуються, ми з вами створюємо нову спільноту українців, які готові і можуть захищати себе, своїх близьких, свій дім і мають таких самих побратимів. Я впевнений в тому, що ми гідно зможемо зустріти ворога», - сказав під час вишколу у Сумах керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін.

Також у публікації сказано, що сотні українців взяли участь у вишколах, які проходили у Житомирі, Миколаєві, Чернігові, Ужгороді та Маріуполі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

«Наступного тижня ми знову проводимо вишколи для підготовки населення до можливих бойових дій – слідкуйте за анонсами, долучайтесь, вчіться, тренуйтесь. Будьмо готові захищати Україну і наші рідні міста!», - підкреслено у публікації.

Як повідомляв Знай.ua, у полку «Азов» пояснили, які вправи виконують рекрути під час селекції.

Також Знай.ua повідомляв, що у Нацкорпусі розповіли, чому цивільному населенню важливо долучатися до військових вишколів.