Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«У Харкові один з місцевих телеканалів опублікував відео, на якому люди похилого віку в одному з супермаркетів буквально б'ються за прострочення або уціненку. І таких ситуацій повно. Це говорить про рівень життя, люди економлять кожну гривню», - розповіла Катерина Котенкова.

За словами журналістки, влада при цьому підвищує податки, запроваджує нові перевірки доходів населення. Водночас, наголосила вона, витрати на закордонні візити президента зросли майже втричі.

«Зараз багато хто користується тією панікою, яка відбувається в Україні. А паніка продовжується, і б'є вона по економіці. Збільшується безробіття. У 2022 році прогнозували рівень безробіття 8,6%, але зараз підняли до 9,1%. І це за найсприятливішого розвитку подій. Люди втрачають роботу, бо підприємства закриваються. Або ж відправляють людей у неоплачувану відпустку, тому що просто нема чим платити комуналку», - розповіла Катерина Котенкова.

За її словами, у січні для «порятунку» гривні було витрачено 1,5 млрд доларів. Журналістка зазначила, що у 2021 році інвестори принесли Україні 6,5 млрд доларів, а протягом останнього місяця з країни виведено 12,5 млрд. доларів.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Паніка в державі обійшлася Україні дуже дорого», - заявила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Кухар заявив, що українському політику не треба було залазити в кишеню до ФОПів.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко назвала держбюджет України «бюджетом боржника».