Про це вона розповіла у новому блозі на каналі «Знай 24».

«Нещодавно в пресі з'явилася новина про нові перевірки, які нібито стартують уже з початку цього року. Згідно з цією інформацією, податківці мають намір уважно моніторити доходи, отримані від незалежної професійної діяльності. Що це означає? Це означає, що під ударом ті люди, які, наприклад, працюють вдома, хто працює неофіційно, хто отримує гроші з-за кордону, хто здає в оренду житло, хто має інвестиції, під ударом навіть ті, хто продає продукцію тваринництва (на суму від 50 мінімальних зарплат). До речі, якщо вам дарували дорогі подарунки, то ви теж під ковпаком», - заявила журналістка.

За словами Вікторії Панченко, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ці чутки спростував, назвавши їх фейком. Журналістка додає, що така новина з'явилася у багатьох ЗМІ.

«Під перевірки можуть потрапити доходи перукарів, майстрів манікюру, які працюють вдома, ремонтників, нянь та інших. Тих, хто працює на неофіційній роботі. Йдеться про підробки без офіційного оформлення до штату. Плюс будуть зазіхати на гроші, отримані з іншої країни. Офіційне привітання нашим заробітчанам від фіскалів. Загалом, список величезний. І нібито якщо податківці знайдуть «зайве», то доведеться заплатити за нерухомість, авто, права інтелектуальної власності 5%, за дохід з інших активів 10%», - заявила Вікторія Панченко.

Вона додає, що податки на багато з перерахованих доходів є і зараз, але інша справа, іронізує журналістка, що поки що податкова недостатньо уважно все це контролює.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко розповіла, як пройшов третій «Дія Саміт».

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко розповіла, у яких випадках українці можуть позбавити пенсії.