Його слова прозвучали у програмі «Мотив Подорожнього».

«До початку року стабільність у Казахстані якщо й була, то це стабільно поганий стан, як кажуть лікарі. Але початок заворушень у Казахстані став несподіванкою навіть громадянського суспільства. Ніхто не чекав, що до протестів приєднається стільки людей. Втім, і білоруська опозиція у 2020 році не очікувала нічого подібного. Газовий протест розпочався на заході країни, у Жанаозені. Пізніше заворушення поширилися і на інші області, але там це були більше акції підтримки жителів Жанаозена. Якщо там все починалося з економічних вимог, як і десятиліття тому, то далі з'явилися і політичні вимоги», - розповідає Мірас Нурмуханбетов.

Окремо він розглянув питання про Алмати.

«В Алмати накопичилася протестна енергія, яка вилилася у мирні акції. Я наголошую, що вони були мирними – у форматі ходи. Були провокації з боку поліції, потім почали використовувати тітушок – це слово в ході та в Казахстані. А далі вже розпочалося насильство, зокрема, штурм мерії», - каже Мірас Нурмуханбетов.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше події у Казахстані прокоментував політолог Юрій Подоляка.

Також Знай.ua повідомляв, що журналістка Яніна Соколовська наголосила на наслідках цих подій.