Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Катерина Котенкова вважає, що влада постійно вигадує, як зачистити лави пенсіонерів. За її словами, для цього підвищують вимоги щодо стажу, то прибирають надбавки.

«Весь час якісь зміни, тільки не на краще. Причина зрозуміла: грошей на пенсії немає – постійний дефіцит. Латають дірки. І щоразу їх латати стає дедалі складніше. 2024 року велика кількість українців не зможуть отримати пенсію вчасно», - заявила Катерина Котенкова.

Вона зазначила, що про це розповіла старший науковий співробітник Інституту демографії та соцдосліджень ім. Птухи Лідія Ткаченка, за прогнозами якої після 2027 року до 66% українців ризикують працювати до 63 чи 65 років. Журналістка нагадала, що зараз українці виходять на пенсію зі стажем 31-32 роки, у 2022 році, щоб отримати пенсію у 60 років, потрібно мати 29 років стажу, у 2023 – 30 років, а у 2024-му – 31 рік.

«Експерт повідомила, що у зв'язку з цим багато українців не матимуть стільки стажу, скільки необхідно для отримання пенсії вчасно. Вона каже, легше тоді взагалі підвищити пенсійний вік до 65 років і не мучити з критеріями за стажем. Більшість розраховуватиме на пенсію у 63 та 65 років, людям не вистачатиме стажу», - розповіла Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Журналістка додала, що раніше в Мінсоцполітики прогнозували, що у 2027-му на пенсію у 63 роки зможуть вийти 40% українців, у 65 років – 5%, а ще 45% – зможуть отримувати пенсію у 60 років. Проте, зазначила вона, така оцінка є надто оптимістичною, оскільки вона базується на припущенні, що всі українці почнуть масово офіційно оформлятися.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Панченко розповіла, у яких випадках українці можуть позбавити пенсії.