Свій коментар він дав у програмі Петра Охотіна «Tiger News».

«Йдеться не про вибір, один величезний художній музей або тисяча маленьких. Україні потрібне і те, й інше. Якщо брати приклад із Франції, то там і те, й інше відпрацьовано на сто відсотків. Є Орсе – і є багато регіональних музеїв. А в Україні ще не зрозуміли, що культура може не випрошувати гроші, а заробляти їх – як заробляє та сама Франція чи Австрія на бренді «Моцарт». Потрібно шукати не гроші на регіональні музеї, а спосіб, яким вони могли б їх заробляти. Нам потрібно зрозуміти, що ціна будь-якої продукції значно зростає, якщо вона запакована під відповідним брендом. В Україні свого Моцарта немає, але є, наприклад, авангардні художники, які успішно могли б його замінити», - вважає Юрій Комельков.

Принаймні, зазначає він, самі картини українських авангардистів коштують величезні гроші.

«Навіть колекцію одного Музею театрального мистецтва я оцінив би в 300 мільйонів доларів. І тут йдеться не про всю колекцію, а саме про роботи авангардистів», - каже Юрій Комельков.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про те, чи є в Україні музеї світового рівня.

Також Знай.ua повідомляв про 100-річчя Київської картинної галереї.