Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Катерина Котенкова заявила, що влада вирішила закріпити на законодавчому рівні середньовічну, на її думку, норму у тому, що сім'я є об'єктом оподаткування. Журналістка пояснила, що більшість видатків йде з загального бюджету сім'ї. Але, за її словами, це в той час, як доходи та майновий стан підлягають оподаткуванню окремо по кожному члену сім'ї.

«От хлопці можновладці і кажуть, отже, через це відбувається невідповідність матеріального становища та податкового навантаження. Але щоб підсолодити якось, щоб люди побігли декларації заповнювати, кажуть, що подання декларацій нібито допоможе збільшити доходи домогосподарств. Насправді це дурний законопроєкт, створений людьми, які нічого не розуміють у тому, що роблять», - вважає Катерина Котенкова.

За її словами, цей закон є спробою закріпити на законодавчому рівні норму про те, що сім'я є об'єктом оподаткування. Журналістка назвала таку норму середньовічної, бо саме тоді сім'ю намагалися позначити як джерело грошей та об'єктом оподаткування – так званий подворовий збір.

«Повертаємось у Середньовіччя. Щоб ще більше підсолодити, запропонували таке: сімейне декларування передбачає внесення до податкової декларації члена сім'ї, який має пільги. Кажуть, така ініціатива дозволить користуватись перевагами, передбаченими для тих осіб, які їх не задіють», - додала Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Катерина Котенкова розповіла, навіщо владі закон про домогосподарства.

Також Знай.ua повідомляв, що Катерина Котенкова попередила про можливість перегляду комунальних тарифів.