Про це вона розповіла у новому блозі на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко розповідає що сьогодні в Україні триває податкова амністія, після закінчення якої Фіскальна служба проведе оцінку операцій фізичних осіб з купівлі нерухомості, якихось дорогих речей і буде з’ясовувати, за які гроші їх придбали і чи сплатили з них податки. «Умовно кажучи, якщо існує факт купівлі великого об'єкта нерухомості, при цьому задекларованих доходів немає і амністію людина не проходила, тобто не показала своїх реальних доходів, з яких чомусь не були сплачені податки, то наслідком цього буде те, що податкова має донараховувати суму несплачених податків», - пояснює журналістка.

Зокрема, зазначає вона, маються на увазі донарахування податків на 18% ПДФО та 1,5% військового збору. Вікторія Панченко зазначає, що йдеться не тільки про квартири, але й загалом про всі великі покупки на суму від 400 тисяч гривень. За її словами, держава може вимагати навіть практично 20%, якщо виявиться, що з цих грошей не сплатили податки. «Наприклад, якщо ви придивилися квартиру за 100 тисяч доларів, на податки заднім числом може піти 19,5 тисячі доларів», - пояснює журналістка.

Принагідно вона нагадує, що термін давності податкових злочинів становить 10 років, а що стосується донарахування податків – 3. «Арахамія каже, що всіх цих перевірок не буде. А ось експерти кажуть, що все може бути, бюджет наповнювати потрібно. Швидше за все, законопроєкт до Ради найближчим часом все ж таки внесуть», - міркує Вікторія Панченко. Вона підкреслює, що таку вимогу ставить закон про амністію капіталів, але невідомо, що буде далі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, хто може потрапити під нові податкові перевірки.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла, у яких випадках українців можуть позбавити пенсії.