Його слова прозвучали у програмі Петра Охотіна Tiger News.

«Українцям в ідейному плані слід іноді бути банальними, не вигадувати щось особливе. А вигадувати щось нове ми любимо. Але всі ці пошуки національної ідеї, на мою думку, – від лукавого. Українська національна ідея за великим рахунком не відрізняється від польської чи французької. Ця ідея – вільна, незалежна Україна для українців, людей. Ось, власне, все. Моно додати й добробут, і розвиток, але це і так зрозуміло. Національна ідея у різних націй не надто відрізняється», - вважає Андрій Іллєнко.

В Україні, втім, на його думку, є місцеві особливості – але вони є скрізь.

«Українці особливо акцентовані на свободі, а це характерно не для всіх націй. Тут її цінність є особливо високою. Але це, так би мовити, у факультативному порядку, а взагалі у нас національна ідея та сама, що у всіх європейських народів», - каже Андрій Іллєнко.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше журналіст та політик Володимир Кацман назвав відсутність національної ідеї великою проблемою України.

Також Знай.ua повідомляв, що політичний психолог Олег Хом'як розкритикував українську націоналістичну ідеологію.