Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко зазначила, що ініціативи щодо скорочення кількості депутатів у Верховній Раді з'являлися і раніше, але зараз ситуація виглядає більш серйозною та правдоподібною. Втім, журналістка зазначила, що не вірить у те, що кількість депутатів справді знизиться.

«Цей законопроєкт уже готують до другого читання. Тобто, початковий етап він уже пройшов. Усі нюанси майже узгоджені, відповідно – залишилося лише проголосувати за ухвалення закону. Після другого читання кількість депутатів має суттєво зменшитись. Мінус 150 осіб. Разом залишиться 300», - розповіла Вікторія Панченко.

Журналістка розповіла, як працюватиме нова система – як обиратимуть, кого саме слід залишити. За її словами, буде запроваджено систему голосування за відкритими списками. Тобто, пояснила Вікторія Панченко, люди голосуватимуть за кожного кандидата окремо, а не за всю партію. Вона пояснила, що зараз партії самі вирішують, кого залишати у Верховній Раді, а кого позбуватися. До того ж, додала журналістка, хочуть зберегти систему «зв'язування» депутатів з виборцями.

«Найімовірніше, що повернуть підхід, подібний до того, який був у СРСР. Тоді депутатами ставали звичайні люди, наприклад, працівники заводів. При цьому вони не звільнялися зі свого основного місця роботи, а лише іноді їздили на сесії – загальні збори», - каже Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На думку журналістки, якщо в Україні впровадять подібну систему вибору кандидатів - країна, очевидно, загоїться краще. За її словами, коли людина постійно перебуває у своєму стандартному середовищі, їй завжди легше зрозуміти, які проблеми існують та знаходити оптимальні способи їх вирішення.

«А коли наші депутати впевнені, що продукти коштують копійки і тарифи не зростають – жодної зв'язки із життям у реальній Україні та людьми у них немає. Вони живуть у паралельній реальності, де все навколо райдужно та весело. Скорочення, до речі, відбудуться не так скоро, як того хотілося б. Навіть якщо законопроєкт буде ухвалено, кількість депутатів зменшиться лише з наступних виборів», - додала Вікторія Панченко.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, хто може потрапити під нові податкові перевірки.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла, у яких випадках українців можуть позбавити пенсії.