Свою думку він висловив у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

«На мою думку, Китай просто використовує Росію заради власних інтересів. Зараз, наприклад, у спільній заяві Сі Цзіньпіна та Путіна засуджується розширення НАТО на схід. Тобто Китай підтримав позицію Росії щодо забезпечення своєї безпеки. Але при цьому Китай не зробив жодних кроків до того, щоб визнати Крим російським, він ні в чому не порушив своїх зобов'язань перед Україною. Звичайно, при цьому Китай може чимось дати пас Росії, наприклад у питанні Мінських угод. Тим більше, що Україна сама їх підписала», - нагадує Ігор Литвин.

При цьому, відповідає він, Китай не порушує жодних принципів своїх відносин з Україною.

«Китай веде гру щодо США з використанням Росії. Це чиста дипломатія, як і російський ультиматум. Це класичний приклад: завищувати свої вимоги до небес з таким розрахунком, щоб отримати в результаті саме те, що тобі потрібно. Але й Китай отримує те, що йому потрібне», - каже Ігор Литвин.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Руслан Бортник прокоментував еволюцію китайських поглядів на українське питання.

Також Знай.ua повідомляв, що військовий експерт Олександр Мусієнко розглянув перспективи китайсько-російської співпраці.