Про це він розповів у інтерв'ю на YouTube-каналі Максима Ялі.

Передусім варто зазначити, що інтерв’ю відбулося на тлі Кремля у вогні, на чому Роман Цимбалюк та Максим Ялі закцентували увагу.

Говорячи про формулу Штайнмаєра, зазначає гість програми, варто розуміти, як взагалі проходить процес деокупації. Тому він акцентує на тому, що про це все можна буде говорити тільки тоді, коли на території ОРДЛО піднімуть прапор України і вибори відбудуться саме за українським законодавством.

Водночас Роман Цимбалюк зазначає, що у межах Мінських домовленостей кожну подію можна інтерпретувати по-різному. До того ж, додає журналіст, всі говорять про формулу Штайнмаєра чи особливий статус, але ніхто не називає ці речі прямо. «Росіяни про особливий статус говорять для окупаційних адміністрацій. Це Україна ніколи не прийме ні за Зеленського, ні за будь-якого іншого президента. Якщо хтось думає, що нас можна дотиснути – це неможливо. Все залежатиме від позиції української держави», - пояснює він.

Далі гість програми висловлює свою думку щодо заяв, згідно з якими німці та французи хочуть «злити» Україну та змусити піти на невигідні умови, які ставить РФ. На думку Романа Цимбалюка, у такому разі держава би не отримувала зброю. «Дякую нашим російським «друзям», які публікували листування французів і німців, за яким видно, що там листування в частині як поводяться ці країни. Хто нас дотискає? Остання заява Дмитра Козака – це куратор окупованого Донбасу від Кремля – ні Франція, ні Німеччина не тиснуть, і я у цьому випадку російській стороні вірю», - міркує журналіст.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Цимбалюк прокоментував критику західних ЗМІ щодо нагнітання ситуації навколо України.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов пояснив, чому Путін не нападе на Україну зараз.