Свою думку він висловив у програмі «Мотив Подорожнього».

Як розповідає гість програми, він розраховував на те, що буде сформований якийсь союз, можливо, балто-чорноморський за участі України, Польщі та країн Балтії, але зовсім не очікував побачити там Великобританію. «Якщо у нас з'явився такий потужний союзник, це відкриває хороші перспективи», - підкреслює Валентин Стефанович.

Зараз же, зазначає він, Великобританія займається формуванням поясу безпеки, у який можуть ввійти не тільки Україна та Польща, але й скандинавські та балтійські держави. «Для нас це позитивний фактор, хоча поки що йдеться не про військово-політичний союз, а про суто політичний», - підкреслює експерт. Зокрема, він нагадує, що Британія та Польща – члени НАТО, а британці зможуть надати Україні потужну економічну підтримку.

До того ж, додає Валентин Стефанович, після того, як Великобританія вийшла з ЄС, вона почала активніше вести свою зовнішньополітичну гру, що можна побачити і по постачанню зброї, і по фінансуванню. «Але у Британії двопалатний парламент та потужна бюрократія, там усі рішення треба довго узгоджувати», - зауважує гість програми і додає, що для укладання такого альянсу знадобиться навіть підпис королеви. Загалом же, міркує він, потрібно вирішити всі формальності і тоді вже союз оформлять юридично.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що сьогодні Великобританія позиціонує себе як альтернативний центр сили.

Також Знай.ua писав про те, що Стефанович прокоментував офіційний візит до Києва французького президента Еммануеля Макрона.