Про це він розповів у своєму відеоблозі на сервісі YouTube.

Як розповідає експерт, у Конституції РФ прописаний статус Криму, але світова спільнота вважає його не легітимним. Натомість російським Крим визнало, підкреслює він, 5-6 держав світу. Отже, констатує Руслан Бортник, РФ хоче змінити цю ситуацію. «Росія хоче, щоб Крим був визнаний її частиною, щоб між ним та іншими країнами могли існувати торгові відносини», - пояснює він і додає, що з цією мотивацією можна працювати.

Водночас мотивація України, зазначає політолог, інша. «Наш інтерес зараз, звісно, повернути Крим, але насамперед – повернути український вплив у Криму», - пояснює він. Водночас Руслан Бортник підкреслює, що про визнання Криму російським не йдеться ні зараз, ні в майбутньому.

Далі експерт розповідає, чи можливі переговори в цьому питанні. «Росія заявляє, що діалогу про Крим не може бути», - підкреслює він. Тим не менш, міркує політолог, переговори про повернення на кримський півострів українського бізнесу цілком можливі. А ставити питання про справжній референдум у Криму, зазначає Руслан Бортник, можна буде, ймовірно, років через 10. До того ж, зауважує він, тут знадобиться міжнародне спостереження, а самі результати будуть залежати від політики української держави.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Литвин заявив, що Китай не зробив жодних кроків до того, щоб визнати Крим російським.

Також Знай.ua писав про те, що Малєєв розповів, чи буде практичний ефект від діяльності «Кримської платформи».