Про це вона розповіла у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

На думку гості програми, «гроші б вкрали, зброю продали б». Аби не бути голослівною, вона нагадує про вибухи на військових складах. Зокрема, розповідає Надія Савченко, склади з боєприпасами підірвали, у Верховній Раді навіть створили комісії, які й мали займатися розслідуваннями цієї справи, але, по суті, нічого не довели.

За її словами, невідомо, чи на складах була вся зброї чи була якась її нестача, як і кому її продали. «Але зброя продається. У зброї є два терміни придатності: один у цивільному житті, коли її не можна використовувати, а другий – у військовому. По війні годиться все», - пояснює політична діячка.

Принагідно Надія Савченко порівнює це із «благодійністю» на фармацевтичних компаніях, коли утилізують вже прострочені ліки. Але й це, підкреслює вона, потребує грошей, тому розпочинаються пошуки благодійних фондів, вони стають меценатами, передають прострочені ліки в дитячі будинки та лікарні. «При цьому фармкомпанії не лише сплачують певний відсоток податку, а й отримують бонуси», - розповідає гостя програми.

Загалом же, зауважує вона, із зброєю від західних партнерів не все так просто: її потрібно буде повернути і використовувати її можна буде також лише за дозволом. «Ці джавеліни, стінгери – все це в руках кожного військового може стріляти тільки тоді, коли буде команда не з Києва, а з Вашингтону», - пояснює Надія Савченко.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Отже, підсумовує політик, залишається відкритим питання, чи можна буде ще захищатися цією зброєю. «Тому що одне діло використовувати її на полігонах, і на це теж треба отримати дозвіл країни, яка давала цю зброю. Чи є дозвіл на те, щоб ми могли зараз захищатися, я не знаю», - констатує вона.

Як повідомляв Знай.ua, Савченко заявила, що західні партнери допомоги Україні знищити власний військово-промисловий комплекс.

Також Знай.ua писав про те, що Стефанович розповів, коли союз України з Британією отримає своє юридичне оформлення.