Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Росія хоче, щоб ми забрали Донбас. Він їй не потрібен, бо це зайві витрати не лише прямої, а й гуманітарної властивості – їм треба буде вбудовувати свої виробничі ланцюжки. Це не просто Крим, де дав грошей, і вони там будуть «кувиркатися», - зазначив Сергій Дацюк.

За словами філософа, Донбас є досить складною територією для інтеграції, тому на тій території Росії доведеться вбудовувати свою виробничу систему, яка зараз може бути зайнятою іншими векторами.

«За роки війни Донбас вилетів з цих ланцюжків, порушивши виробничий цикл і став небажаним активом: якщо їх взяти і туди вкласти гроші – нічого доброго не буде», - наголосив Сергій Дацюк.

Як зазначив експерт, за останні 8 років Донбас втратив свою привабливість і вклад грошей не змінить цієї ситуації, тому Росії він не потрібен.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Якименко пояснив, чому люди незадоволені обмеженнями у зв’язку з COVID-19.

Також Знай.ua публікував слова Віктора Андрусіва: Путіну захоплення України не дасть таких ресурсів, щоб покрити збитки від санкцій.