Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Рада ухвалила закон, який кардинально змінює схему обслуговування багатоквартирних будинків. У кожного з будинків з'являться управителі, яких відберуть на конкурсі або просто нав'яжуть мешканцям. Тарифу на обслуговування будинку вже не буде. Поки нас відволікали цією панікою нардепи під шумок готують нам комунальну революцію», - заявила Катерина Котенкова.

Журналістка пояснила, що 25 січня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який кардинально змінює схему обслуговування багатоквартирних будинків. За словами Катерини Котенкової, якщо закон ухвалять у другому читанні і його підпише президент, то у кожного з будинків з'являться управителі, яких відберуть на конкурсі або просто нав'яжуть мешканцям. При цьому, додала вона, тарифу на обслуговування будинку, який зараз встановлює місцева влада, вже не буде.

«Замість тарифу буде ціна, яку виставить переможець конкурсу. За задумом законодавців, в Україні має з'явитися ринок управителів, конкуренція і, отже, ринкові ціни. Але може вийти так, що ринок послуг з управління у нас буде таким самим, як ринок газу – вдома просто роздадуть «своїм» компаніям, а ті виставлять цінники, які вважають за потрібне», - вважає Катерина Котенкова.

Вона впевнена, що вони будуть вищими за нинішні тарифи, які не змінювалися з 2017 року. Крім того, розповіла журналістка, планується, що люди самі мають платити за ремонт.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«По суті, все ляже на плечі простих українців», - заявила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, хто може потрапити під нові податкові перевірки.

Також Знай.ua писав, що Котенкова розповіла, навіщо владі закон про домогосподарства.