Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Олександр Мусієнко зазначив, що розвиток військово-морських сил – одна із тих складових, якій Китай приділяє особливу увагу у військовій сфері. Експерт розповів, що вони будують багато катерів, кораблів, мають певні успіхи у просуванні авіаносної програми, яку вони хочуть розвивати.

«Це теж цікаво, тому що традиційно в історії Китаю був лише невеликий період, коли вони демонстрували домінування на морі. В решті часу все-таки Китай себе розвивав і бачив як серйозну велику сухопутну імперію, яка торгує, розвивається, встановлює торговельні шляхи», - підкреслив Олександр Мусієнко.

За його словами, саме з тих часів у Китаю намагання й зараз розвивати і впроваджувати проєкти «Одного поясу і одного шляху». Він додав, що фактично це ми знаємо також з багатьох історій, однією із класичних з яких є історія про Марко Поло, коли венеційські купці встановлювали зв’язки з тодішнім Китаєм.

«Але зараз ми бачимо, що домінування на морі Китай хоче істотно поширити та зміцнити. І це, до речі, дуже цікаво, як їм це буде вдаватися. Цікаво за цим спостерігати, наскільки вони будуть втілювати програму розвитку військово-морських сил, домінування на морі», - каже Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім цього, зазначив експерт, цікаво, наскільки вони сприймають свої зусилля для захисту свого узбережжя від Південнокитайського моря для політики щодо Тайваню чи вони, можливо, навіть осміляться в майбутньому кинути виклик домінуванню ВМС США у світових океанах. Олександр Мусієнко зазначив, що за цим цікаво спостерігати, оскільки раніше подібне для цієї країни не було притаманно.

Як повідомляє Знай.ua, Руслан Бортник прокоментував еволюцію китайських поглядів на українське питання.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Мусієнко розглянув перспективи китайсько-російської співпраці.