Про це він розповів в ефірі програми TIGER NEWS з Петром Охотіним.

«До 2014 року кримських татар абсолютно не було ані у світовому, ані в українському контексті. Ми були як річ у собі: варились у власному соку. Крим – це був дуже радянський сервіс, чебуреки, пахлава, і далі – максимум, ханський палац, який сьогодні руйнується. Мені здається, що з 2014 року у нас відбувається переосмислення, глибшає взаємодія і з’являється розуміння, що таке кримськотатарська культура», - каже він.

Віднедавна кримські татари ідентифікують себе як українці, зазначає експерт.

«Таким чином твориться політична нація. Ми зараз говоримо про перехід від радянського інтернаціоналізму до мультикультурності. Що таке інтернаціоналізм? Одна пісня, один танець, одна трагедія, одне свято. А мультикультурність – це про діалог, це про взаємодію, це про суб’єктність. Наприклад, в Українському інституті ми зараз органічно вплітаємо і кримськотатарську культуру, і кримськотатарський контекст, в український», - відзначає Алім Алієв.

Минулого року вийшов англомовний курс про Україну, її історію, ідентичність і культуру. Нинішнього року розробляється курс про кримських татар, їхню історію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

«Це буде перший англомовний курс для світу. Скажу більше: в нас немає академічного ґрунтовного онлайн-курсу українською мовою. Ми його робимо зараз англійською. Ми – не навала, яка прийшла в Крим і там оселилась. Кримські татари – це народ, який утворився в Криму. В мої крові є і готи, і кипчаки, і алани, кіммерійці, скіфи і так далі. Тобто це був такий плавильний котел у Криму», - робить висновок дослідник.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник заявив, що про визнання Криму російським не йдеться ні зараз, ні в майбутньому.

Знай.ua повідомляв заяву Литвина, що Китай не зробив жодних кроків до того, щоб визнати Крим російським.