Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко на YouTube-каналі «Христя».

За словами Андрія Білецького, йдеться про організацію взаємодії між українською розвідкою, контррозвідкою, Генштабом та союзниками. Сам він зізнається, що не знає точно і говорити про це доволі важко.

Тим не менш, міркує командир «Азову», виглядало так, ніби в Іловайську начальник Генштабу навіть не усвідомлював, що фактор війни – це Росія. «Він вважав, що по кордону області проходить якась мармурова стіна, і за нею нічого немає. Що додавиш сєпарів – і все буде добре. Хоча мені здається, було логічно розуміти, що ми воюємо з Росією і її конкретно проксі-групами», - пояснює Андрій Білецький.

Далі він міркує над тим, як російські війська могли би захопити українську столицю. «Востаннє тримільйонне місто брали в 1945 році, це називалося місто Берлін», - нагадує командир «Азову». До того ж, зауважує він, радянське військо, будучи гарно підготовленим і маючи досвід війни, все одно понесло значні втрати.

Також Андрій Білецький вважає, що немає сенсу використовувати в Україні сирійський досвід РФ. «Дуже важко розказувати, що сирійський досвід, коли цілі квартали зі шлакоблоків або саманної цегли, і Київ – це буде одне й те ж саме. Це абсурд. Тут ні авіація, ніхто не вирішить проблеми», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Отже, командир полку зазначає, що в принципі не розуміє, як РФ хоче захопити Київ, якщо не відбудеться зміна влади чи капітуляція. «Для мене це абсурдно», - підкреслює він.

Як повідомляв Знай.ua, Білецький пояснив, що довгострокова окупація призведе однозначно до військової катастрофи Росії.

Також Знай.ua писав про те, що Білецький заявив, що Росія шукає привід для початку широкомасштабного вторгнення.