Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

Катерина Котенкова повідомила, що Верховна Рада ухвалила закон про індексацію пенсій, згідно з яким відновили індексацію пенсій, що призначаються за спеціальними пенсійними програмами. Крім того, на законодавчому рівні встановлено дату щорічної індексації пенсійних виплат у країні – 1 березня.

«Раніше дату масового підвищення пенсій щороку затверджував Кабмін. Відповідний законопроєкт №4668 прийнято у Верховній Раді. У Мінсоцполітики вважають, що встановлення у законі конкретної дати індексації пенсій – 1 березня – дозволить забезпечувати стійкість пенсійного забезпечення громадян та витрати на його фінансування», - розповіла Катерина Котенкова.

Крім того, каже журналістка, ухваленим законопроєктом відновлено щорічний перерахунок пенсійних виплат для тих громадян, яким за законодавством належить спецпенсія. Вона пояснила, що їхніми отримувачами на сьогоднішній день є військовослужбовці, держслужбовці, помічники нардепів, науковці.

«Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, ще у 2017 році з об'єктів індексації грошових доходів було вилучено пенсії, які призначаються за «спеціальними» пенсійними програмами. Таким чином законопроєкт повернув щорічну індексацію пенсій вищевказаним громадянам на загальних умовах», - пояснила Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла, у яких випадках українців можуть позбавити пенсії.