Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Коли українська влада говорила про кінець епохи бідності, це вона говорила про себе. Дві третини своїх доходів люди витрачають на їжу, а решту – на комуналку. У тій паралельній реальності, де живе вся наша влада, у них все добре. А ось рівень життя українців стає гіршим з кожним днем» - заявила Катерина Котенкова.

Журналістка розповіла, що за 10% офіційної інфляції, продуктовий кошик виріс у ціні за минулий рік практично вдвічі, отже, 2/3 своїх доходів люди витрачають на їжу, а все інше – на комуналку, яка непідйомна. Вона наголосила, що продукти дорожчають, зростання зарплат зовсім не встигає за цінами, тому люди його абсолютно не можуть побачити.

«Скорочення субсидій на вимогу МВФ ускладнює життя малозабезпечених українців, яких уже понад половина. Через відсутність прямої угоди з Газпромом ми змушені купувати газ у посередників з надбавкою 300%, що викликало зростання тарифів ЖКГ за останні 5 років», - розповіла Катерина Котенкова.

Вона зазначила, що ціна на газ для населення зросла на 1300%, або у 14 разів, і це давно стало непідйомним тягарем для більшості людей. За словами журналістки, лише за останній рік вартість житлово-комунальних послуг зросла на 32%.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Ось воно – зниження тарифів від нової влади», - каже Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, хто може потрапити під нові податкові перевірки.

Також Знай.ua писав, що Котенкова розповіла, навіщо владі закон про домогосподарства.