Про це він розповів у програмі «Прогноз» з ведучою Любов'ю Завальнюк.

За словами гостя програми, сьогодні у світі настала нова епоха, коли відбувається руйнування старих систем. «Всі події, які відбуваються в нашому світі, спочатку вони виникають у ментальному полі», - підкреслює філософ.

Принагідно він наводить слова американського містика та медіума Едгара Кейсі. «Це був сплячий пророк, який поринав у сон і уві сні відповідав на запитання. Причому він правильно відповів, чим закінчиться Друга світова війна», - розповідає Ігор Мехеда. Як він повідомляє, у прогнозах Едгара Кейсі, які публікували в 1990-х роках говорилося про падіння радянської системи, залишок якоїсь її частини, спробу відновлення, що обернеться масою проблем, та остаточне її знищення. Далі ж, розповідає журналіст, йде початок нової епохи, у якій люди розуміють, що попередня ідеологія їм не підходить, а відтак розпочнеться вироблення епохи нового часу, що зараз і відбувається.

Як зауважує Ігор Мехеда, російське керівництво, по суті, досі не змінювалося, у нього ментальність радянського плану і вона хоче втриматися. Натомість Україна, підкреслює він, чи не перша держава пострадянського простору, у якій відбулися зміни. «В Україні виникла потреба у новій ідеології і це, звичайно, не подобається старій радянській ідеології, тому й відбувається сутичка. І ця сутичка має закінчитися тим, що рано чи пізно залишки радянської системи впадуть», - пояснює психолог.

Загалом же, зазначає він, існує 2 ментальні структури, які зараз стикаються: перша – стара, що не хоче зникати, друга – нова, яка й виникла у новий час. До того ж, додає Ігор Мехеда, кожна структура впливає на когось у якійсь країні, що виливається у зіштовхуванні їхніх інтересів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мехеда розповів кому колись поклонялися люди на українських землях.

Також Знай.ua писав про те, що Мехеда розповів, яка енергія відповідає за молодість і довголіття людини.