Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Нагадаю, депутат Трухін потрапив у ДТП, після чого намагався «вирішити питання на місці» та відкупитися від поліцейського. Внаслідок чого депутата виключили з партії «Слуга народу». Навколо законопроєкту було багато галасу, всі твердили, що його терміново треба ухвалювати», - розповіла Вікторія Панченко.

За її словами, одним із нововведень було внесення змін до статті 122, куди було додано нову частину – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортного засобу на понад 50 кілометрів. Журналістка наголосила, що туди додавалася нова санкція – у вигляді штрафу 1700 гривень.

Вікторія Панченко розповіла, що стаття 222 КУПаП говорила про те, що співробітники поліції мали право залучати порушників за подібне правопорушення та виносити ухвалу.

«Що ж сталося у результаті, повертаючись до законопроєкту ухваленого у Верховній Раді ще 2020 року. На той час було прийнято законопроєкт, в якому було розроблено статтю 222 – де йшлося про повноваження поліцейських. У старій редакції. Ось його й використали», - розповіла Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Журналістка зазначила, що цей законопроєкт був ухвалений у 2020 році, а набув чинності 1.01.2022 року. Тим самим – 222 стаття знову змінилася. Вона додала, що з 1.01.2022 року у співробітників поліції зникли повноваження виносити ухвали за порушення швидкісного режиму більш ніж на 50 км/год.

«Виглядає так, ніби держава обдурила саму себе. Зрозуміло, що порушувати правила дорожнього руху в жодному разі не можна. Їх дотримання – це запорука нашої безпеки. Тому що, коли люди дізнаються, що можуть безкарно щось робити – це завжди перетворюється на хаос. І давати населенню подібну нагоду – вкрай безглуздо. У наших законах щось змінюється лише тоді, коли вже зовсім притисне, як і зі справою Трухіна. А до цього – нікому ні до чого немає справи», - вважає Вікторія Панченко.

Як повідомляв Знай.ua, Євгеній Жуков розповів, що вони ведуть розслідування щодо появи відео з депутатом Трухіним.

Також Знай.ua повідомляв, що Андрій Білецький пояснив, як сильна армія може сприяти розвитку економіки країни.