Про це він розповів у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка дядя».

«Відбувається когнітивний дисонанс держави між бажаннями держави від податкової та бажаннями простих громадян, які хочуть обмежитись тим, що є», - зазначив Олексій Кущ.

За словами експерта, держава покриває сильними податками ФОП, хоча вони є просто зайнятими людьми, які мають дохід і при цьому сплачують значну частину податків у бюджет.

«Якщо подивитися, то в середньому 5% населення у будь-якій країні має схильність до підприємництва. Нормальна держава має дбати про цей прошарок. В Україні підприємців набагато більше, ніж 5%», - наголосив Олексій Кущ.

Як зазначив економіст, в Україні багато само зайнятих людей, бо дуже багато працівників наукової сфери, освіти тощо для того, щоб вижити, почали займатися дрібним підприємництвом. Але, за словами експерта, держава створює закони, які значно ускладнюють таку зайнятість.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Ці люди змушені наймати з боку якихось бухгалтерів. Це додаткові гроші, бухгалтеру треба платити, а якщо в людини дохід, умовно кажучи, 30 тисяч гривень…», - сказав Олексій Кущ.

Як повідомляв Знай.ua, Михайло Чаплига визначив головну причину всіх проблем в Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що з України вивели вчетверо більше інвестицій, ніж заробітчани перераховують за рік.