Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Передусім ексміністр нагадує, що сьогодні українські пенсіонери отримують в середньому 1934 гривні. «Називати субсидії ганьбою країни може лише той, хто заробляє десятки та сотні мільйонів», - підкреслює він і додає, що й пенсіонери в такому разі теж соромилися би цих виплат.

До того ж, додає Андрій Рева, Україна підписала меморандум з МВФ, згідно з яким з 1 травня вона перестає регулювати ціни на газ. А відтак, констатує він, виникає питання, скільки буде коштувати гаряча вода та тепло. «У такій ситуації необхідно розширювати програму субсидій, все правильно розраховувати та збільшувати фінансування», - каже гість програми.

Натомість українська влада, підкреслює він, діє по-іншому. Зокрема, він повідомляє, що субсидії на 2022 рік враховують зростання ціни газу на 15-16%, але варто очікувати на його подорожчання втричі як мінімум. «Як люди платитимуть за комуналку, навіть якщо реального підвищення пенсій немає?», - слушно запитує Андрій Рева.

Аналогічна ситуація, зазначає ексміністр, і із зарплатами, зокрема, лікарям обіцяли 24 тисячі гривень на місяць, чого насправді немає. А тим часом, підкреслює він, зростають ціни і на харчові продукти. «Отже, програми фінансування потрібно збільшити, але насправді їх скорочують», - констатує гість програми.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рева розповів про те, кому і наскільки збільшать пенсії під час індексації.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко пояснила, коли в українців, у яких зріс дохід, відберуть субсидії.