Про це він розповів у новому випуску програми «Прогноз» з ведучою Любов'ю Завальнюк.

«Свято обертання припадає на 25 лютого і люди цими днями в селах роблять безліч обрядів. А 24 лютого святкують день великого Бога Велеса, взагалі давні слов'яни особливо шанували Бога Велеса, а його місяцем був лютий. Тому що зірка Велеса Арктур з 10 лютого сходила на небі і тому у лютому багато велесових днів. І так чи інакше кожне якесь народне свято чи ритуал пов'язане саме з Велесом. Велес – це Бог християн, який допомагав отримати великий урожай, а також Бог купців, який допомагав їм вдало продавати товари та допомагав жерцям, даючи їм таємні знання», - розповів Ігор Мехеда.

Маг сказав, що зимовий період – це найбільша влада Велеса, починаючи з 19 грудня і закінчуючи кінцем лютого. Великий Велесов день відзначають 24 лютого, повідомив він, а дружиною Велеса вважається сама мати Земля, де ми живемо богиня Макош. Велеса ототожнюють в індійській ведичній традиції теологи та релігієзнавці, вважає він, з образом Шиви. Вони вважають, що Шива і Велес – це божества землі, наголосив він, родючості та контролюючі підземний світ. На свято Велеса в основному роблять йому підношення, люди ставлять йому хліб і молоко, розповів він, і пропонують Велесу прийняті ці дари.

«І після цього йде тиск на голову, потім тиск відпускає і молоко з хлібом змінюють смак. Вважається, що в такому молоці сила Велеса. Якщо випити це молоко, а хліб з'їсти, то потім йде смуга удачі. Тому ті, хто хотів поправити своє здоров'я та матеріальне становище, вдавалися до такого простого обряду. Після цього йде 25 лютого свято Обертання, яке безпосередньо пов'язане з Велесом. Цього дня всі вихороподібні процеси, які є в природі, активуються і люди намагаються або створити вихори, або привести їх у рух», - резюмував Ігор Мехеда.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мехеда розповів кому колись поклонялися люди на українських землях.

Також Знай.ua писав про те, що Мехеда розповів, яка енергія відповідає за молодість і довголіття людини.