Про це він розповів у програмі Тараса Загороднього «Знай наших».

На думку експерта, Експортно-кредитна агенція повинна мати право покривати відсотки за кредитами і це повинно бути прописано в законодавстві. Як він пояснює, це буде сприяти розвитку української економіки, тому що кредит стане дешевшим.

Водночас Дмитро Олійник зазначає, що робота в цьому напрямку вже йде. «Наприклад, після ухвалення на державному рівні програми «5-7-9» обсяг кредитів досяг 90 мільярдів гривень. Це дуже добрий результат – кредити розвивають економіку, особливо тоді, коли прямують у реальний сектор», - розповідає він.

Натомість гість програми взагалі не радить кредитувати українських імпортерів, особливо, якщо кредити вони отримують від державних банків. За його словами, тут особливо йдеться про імпортерів, які везуть в Україну готову продукцію.

Отже, констатує Дмитро Олійник, з одного боку, держава кредитує виробників, з іншого – імпортерів, що заважає розвитку, оскільки доводиться конкурувати з іноземними товарами. «Наша організація докладно вивчає цю ситуацію та готує свої пропозиції», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олійник розповів про проблеми української промисловості, які породив різкий стрибок ціни на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Кущ пояснив, чому в Україні багато підприємців.