Його слова прозвучали у програмі Тараса Загороднього «Знай наших».

«На жаль, Україна стала єдиною європейською країною, чия промисловість зіткнулася з проблемою надмірної дорожнечі газу. Коли газ подорожчав, всі країни Євросоюзу мали довгострокові контракти на нього. Відповідно, для промислових споживачів газу його ціна не підіймалася вище за 350 доларів, а, наприклад, у Німеччині у вересні вона становила близько 300 доларів. З огляду на частку газу у собівартості українська промисловість не змогла конкурувати з європейською. Йдеться і про хімічну промисловість, і про керамічну, і про багато інших секторів економіки», - говорить Дмитро Олійник.

Він особливо наголошує на тому, що це проблема не тільки для бізнесу, а й для всієї країни.

«Федерація роботодавців запропонувала Кабміну взяти приклад з європейців у газовому питанні. Ми запропонували сформувати компенсаторний фонд для окремих галузей та висловили готовність тимчасово перейти на інші джерела енергії. На жаль, уряд відреагував на це лише зараз, коли у багатьох підприємств накопичилися вже величезні борги», - зазначає Дмитро Олійник.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше Українська асоціація бізнесу та торгівлі виступила проти державного регулювання цін на газ.

Також Знай.ua повідомляв, що ситуацію з газом та вугіллям в Україні прокоментував народний депутат Сергій Шахов.