Слова економіста пролунали у його відеоблозі на сервісі YouTube.

«Останні події завдали серйозної шкоди українській економіці. Найближчими роками нам доведеться жити в умовах закритої інвестиційної моделі. Якщо влада не зуміє до неї адаптуватися та створити інструменти акумулювання внутрішніх ресурсів, то Україна практично не має шансів на успіх. Очікування зростання шляхом зовнішніх вкладень і кредитів – це паразитарна економічна модель, від якої потрібно поступово відмовлятися. Необхідно розуміти, що на кредитні гроші серйозне економічне зростання не можна забезпечити. Але чому така ситуація склалася саме зараз? У нинішньому міжнародному розкладі Україні дісталася роль «транзитної держави»: кажуть начебто про нас, але цілі всієї цієї суєти – не ми. Зараз один із головних світових трикутників – це Китай-Росія-США», - вважає Олексій Кущ.

За його словами, Китай зараз домінує в азійському регіоні, але хоче поширити своє панування на весь світ.

«США поки що лідирують у військовому та інноваційному аспектах. В Україні китайці спробували купити «Мотор Січ», і США відразу заблокували цю угоду», - нагадує Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він пояснив, чому в Україні так багато дрібних підприємців.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Куща, підвищення податків вдарить по тих українців, які намагаються вижити.