Порушники вже сплатили 1,24 млн гривень шкоди, завданої довкіллю України.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема складено майже 150 протоколів про адміністративні правопорушення. Таким чином, державний бюджет, коштом штрафних санкцій, поповнився ще на 38 тисяч гривень.

Серед найрезонансніших порушень вимог природоохоронного законодавства було зафіксовано незаконний вилов водних біоресурсів невстановленими особами на Кам’янському водосховищі річки Дніпро у Кіровоградській області. У результаті, інспекторами Придніпровського округу розраховано суму збитків водним ресурсам на суму майже 4 мільйони гривень. Матеріали, з ознаками кримінального правопорушення, направлено до ВП №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП у Кіровоградській області.

Крім того, фахівці Центрального округу ДЕІ провели розрахунок збитків громадянину на суму 1,7 млн гривень за грубе порушення правил рибальства під час весняно-літньої нерестової заборони. Встановлено, що порушник здійснював вилов риби в брід забороненими знаряддями лову на Кременчуцькому водосховищі в межах с. Максимівка Кременчуцького району. Матеріали справи також направлено правоохоронним органам.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Незаконний вилов риби із застосуванням заборонених знарядь лову зафіксовано на ставу біля с. Новоандріївка й у Сумській області. Порушникам інспектори вже пред’явили претензію на суму понад 534 тисячі гривень. Матеріали справи передано до Сумської окружної прокуратури з ознаками кримінального правопорушення.

Держекоінспекція наголошує, всі, хто знищує наше довкілля, обов’язково понесуть покарання у вигляді штрафних санкцій та сплати завданих довкіллю збитків.