Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Ментальний спротив російській агресії – актуальна зараз тема. Вільна дискусія та вільне волевиявлення – ніхто не вправі нам вказувати, бо це наше рішення і наше право на дискусію. Між собою, українськими громадянами, ми можемо дискутувати, навіть с протилежними позиціями, але ніхто не нав’язує», - зазначив Олесь Доній.

За словами експерта, у перейменуванні топонімів у рамках дерусифікації потрібно у першу чергу спиратися на українську культуру.

«Усе, що ми несемо у культурі, працює на нашу єдність, тому ми не доводимо наші дискусії до сварок. Ми працюємо на єдність нації, тому ми знаходимо компромісні та взаємовигідні для нації або персональні для громади рішення», - підкреслив Олесь Доній.

Також, як зазначив експерт, при головному принципі у єднанні, українці мають право на регіональні, мовні та культурні нюанси.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

«Велика українська нація велика у тому, що вона увібрала в себе представників багатьох культур та етносів. Я думаю, що на цих пунктах можна формувати основні принципи перейменування», - сказав Олесь Доній.

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Гайдай заявив, що Україні потрібний фінський варіант зміцнення кордону від росії.

Також Знай.ua публікував слова Станіслава Довгого: Після перемоги побудуємо кращий Музей науки в Маріуполі.